Arbetslinjen är död

Ja, så uttryckte moderaten Schlingman nyligen. Vi är nog många som såg detta komma för årtionden sedan. 

Den automatiserade produktionen med robotar och liknande är den nya tiden. En robot eller en automatiserad industriprocess producerar utan behov av raster, behov av semester, pappa- eller mammaledighet eller sjukledighet. Det här innebär att det krävs allt färre för att producera allt  mer.

Den samlade privata industri- och tjänstesektorn är det som bär Moder Sveas ekonomi. Det innebär att dessa är de som kommer att försörja alla oss svenskar på ena eller andra sättet

Här kan vi välja att några få arbetar och med hög inkomstskatt försörjer de övriga. Eller att alla arbetar men färre timmar, att vi delar på det arbete som kommer att återstå.

Den totala kontentan, den ekonomiska blir lika. Alla svenskar försörjs ytterst av samma peng. Vi kan då välja att låta några få jobba ihjäl sig för att försörja oss övriga. Eller att dela på det arbete som finns, dela utökad fritid lika, dela utökad livskvalitet lika.

(VPK) vänsterpartiet kommunisterna har länge drivit frågan om sex timmars arbetsdag. Det kan väl sammanfattas som att även en blind höna kan finna ett korn 🙂

Advertisements

One thought on “ Arbetslinjen är död

  1. Arbete i den offentliga (ofantliga) sektorn är arbete det också. Men detta lever helt på inkomsterna av det privata näringslivets inkomster och därav genererade skatter. Den offentliga sektorn ska tillgodose invånarnas behov av sjukvård och övriga samhällstjänster. Detta ska tillgodoses på ett tillfredsställande sätt till lägsta möjliga kostnad.

    I det socialistiska Sverige ska offentlig sektor prioriteras före allt annat. Men offentliga sektorn blir då en gökunge som sväljer allt och allt det den sväljer genereras av det privata näringslivet och fråntas då på väsentliga delar befolkningen genom att betala offentlig sektor till långt över vad som är rimligt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s